Otthoni ápolás

A bőrápolás csapatmunka, otthoni ápolás nélkül nem jön el a várt hatás!

ISMERED A BŐRTÍPUSODAT?

Először is ismerd meg a bőrtipusodat és válassz professzionális terméket, melyek kizárólag a kozmetikai szalonban vásárolhatóak meg. Nálam az arckezelés bőrdiagnosztizálással kezdődik.
Ha csak vásárolni szeretnél, de nem tudod, hogy milyen tipusú a bőröd, akkor szintén segítek és megvizsgálom a bőrödet. Sokan nem a megfelelő kozmetikumokat választják ki a parfümériákban, egyszerűen az aktuálisan reklámozott termékeket viszik haza. A professzionális termékek vásárlásakor személyre szabott ajánlás alapján a hatóanyagot, magát a szépítőszert vásárolhatják meg pácienseim és nem kell “adózniuk” reklám költségekre. Tehát míg a parfümériákban vásárolt krém árának 70%-a a reklám költség és csak 30% jut hatóanyagra, addig a professzionális szépítőszerek 70%-a hatóanyag és csak 30%-ot költenek a cégek egyéb kiadásokra.

NAPI PRAKTIKÁK A FÜRDŐSZOBÁBAN

A krémek és egyéb kozmetikai szerek kiválasztásához, talán annyit súgnék, hogy az egyes termékek között szinergikus hatás van, ami azt jelenti, hogy az egyes kozmetikumok elősegítik és erősítik egymás hatását. Az arctejek és tonikok, a bőrt letisztító kozmetikumok picit „mostoha gyermekei“ a napi bőrápolásnak, pedig előkészítő, tisztító szerepük nélkülözhetetlen, hiszen egy nem tökéletesen tiszta bőr felszívó szerepe jelentősen csökken. Bármely krém csak tiszta bőrön képes a hatását kifejteni, és külön előny, ha a tisztítókozmetikum és az ápolókozmetikum egy családból származik.

Ne spóroljunk a bőr szakszerű letisztításával, mert a krém felszívódása attól függ, hogy milyen akadályokon kell áthatolnia. Akadályt jelent a napi smink maradéka, az ólom, korom és a por, ami az utcán a bőrünkre száll, valamint a folyamatosan képződő elhalt hámsejtek is.
A bőrradírral óvatosan kell bánni, alkalmazása elegendő két- három hetente. Nem elegendő csak arctejjel áttörölni az arcbőrünket, hanem az arctejet jól bele kell masszírozni a bőrünkbe, és utána alaposan le kell lemosni, majd ezután ismét használhatunk tonikot.

A speciális szemfesték lemosókat csak a szem környékére alkalmazzuk, de úgy hogy a szemfestéket maradéktalanul távolítsuk el, tehát ha a vattakorong fehér marad, akkor jó munkát végeztünk! Itt sem szabad spórolni, mert a szemkörnyék ápoló kozmetikumok nem tudnak áthatolni a festék maradványokon, esetleg az érzékeny szemkörnyéki bőrön még allergiás tünetek is kialakulhatnak. Sok esetben a helytelenül előkészített bőrön alkalmazott kozmetikumok „látszat-allergiát” produkálnak, minek következtében kikiáltjuk az adott krémet allergénnek.

Az arctej és a szemfesték lemosó alapos eltávolítása után a tonizálás következik, mely során visszaállítjuk a bőr természetes ph-értékét és ezzel a bőr természetes védekező képességét is (például a baktériumokkal szemben).

A bőr előkészítése után következnek a nappalra használatos hidratáló krémek illetve az éjszakára ajánlott tápláló krémek, szemkörnyék ápoló kozmetikumok, nyak és dekoltázs krémek és a testápolók és a nélkülözhetetlen fényvédők.

Facebooktwittergoogle_plusredditlinkedinmail