Otthoni ápolás

BOROTVÁLKOZÁS? JAJ, NE!

Tényleg a borotválkozás mumus a fiúk és férfiak életében? Szerencse, hogy ma már nagy divat a 2-3 milliméteres borosta, szerintem nagyon “öltözteti” az arcát annak, aki szereti a “hanyag eleganciát”. Ez a viselet megköveteli a jólápoltságot és a jólöltözöttséget, mert így biztos nem tűnik ápolatlannak az, aki ezt a stílust választja.

Sokan szenvednek a borotválkozás utóhatásaitól. Ilyen pl. a szőrtüszőgyulladás vagy egyéb bőrirritációk megjelenése. A szőrszálak változó erősségűek, így azok a férfiak, akik nagyon erős szőrzetűek borotválkozás előtt, a szőrszálak és a bőr puhítására használjanak borotválkozás előtti olajat, balzsamot vagy zselét esetleg valamilyen hidratáló krémet – de persze ne a feleség méreg drága ránctalanítóját! Ma már kaphatóak kifejezetten férfi kozmetikumok. A Mary Cohr kozmetikumai közül szívesen a figyelmébe ajánlok hármat:

mc_hommeFérfi Fiatalító Arckrém – Öregedést gátló (anti-ageing) krém, amely serkenti a sejtek életfunkcióit. Feszesíti a bőrt, eltünteti az öregedés jeleit miközben a ráncok is jelentős mértékben kisimulnak.

Borotválkozás utáni krém – A borotválkozás okozta bőrpírt azonnal nyugtatja. A bőr puha, matt és tökéletesen hidratált marad egész napon át. Nem kelt olajos érzetet a bőr felszinén, alkoholmentes.

Szemkörnyék ápoló – Megszünteti a szem alatti karikákat és a duzzadt szemhéjakat, felszinesebbé teszi a ráncokat. Ez az olajmentes zselé azonnal felszívódik, a bőr selymes tapintásúvá és feszessé válik.

A borotválkozás higiéniájához hozzátartozik a borotválkozáshoz használt eszközök fertőtlenítése. Erre alkalmas pl. a Barrycidal nevű eszközfertőtlenítő szer.

Ha túl sok a szőr a háton a vállon, a mellkason vagy más arc és testtájékon, akkor az elsődleges, klasszikus megoldás a gyantázás. Bár fájdalmas ez a módszer, de legalább három hétig szőrmentes a legyantázott bőrfelület. Javaslom mindenkor kozmetikussal végeztetni ezt a műveletet, bár tudom, hogy sok ügyeskezű amatőr van egy férfiú környezetében, de a rutin hiánya bizony sokszorosan fájdalmasabbá teszi a gyantázást.

Szintén jó szolgálatot tesz a gyantázás, akkor ha valaki erősen izzad. A szőrtelen hajlatokat sokkal könnyebb tisztán és szagmentesen tartani. Napközben minden desodorálást előzzön meg egy alapos mosakodás, és csak a teljesen száraz bőrön használjunk desodort. Éjszakára a verejtékezésre hajlamos testfelületeket hintőporral símítsuk át.

KELLEMETLEN A LÁBSZAG, DE KEZELHETŐ!

Előzzük meg a lábszag kialakulását

  • Viselj bőr cipőt és 100%-os pamut zoknit.
  • Vásárolj lábhintőport, amely gombaellenes és baktériumölő hatású és minden reggel használd.
  • A bőrkeményedéseket, tyúkszemet pedikűrös szakemberrel kezeltessük.
  • A rendszeres otthoni lábápolás elemei: szappanos lemosás, a bőrkeményedések gyengéd eltávolítása, alapos szárítás, (főként a lábujjak között, mert itt könnyen megtelepednek a gombák) hidratálás lábkrémmel.
  • Kellemetlen szagot okoz az is, ha valakinek gombás a körme vagy a bőre, sajnos ez vészhelyzet a család többi számára is, mert fertőző, így mihamarabb kezelni kell.
  • A gombás köröm kezelése ma már nagyon egyszerű, de hosszadalmas folyamat, vigyázni kell a gombás fertőzés egyik körömről a másikra történő átterjedésére. A manikűrhöz és a pedikűrözéshez használt ollókat és eszközöket minden alkalommal fertőtleníteni kell (Barrycidal), illetve egyszer használható reszelőt javasolt használni.
  • Praktikus és egyszerű megoldás nyáron a szódabikarbónás lábáztatás, illetve a por beszórása éjszakára a cipőbe, szandálba.
Facebooktwittergoogle_plusredditlinkedinmail